lauantai 17. elokuuta 2013

Tomaattia, vol. 2 & hiivaton pizzapohja

Tällä hetkellä olen ilmeisen kykenemätön kävelemään kaupan tomaattilaarin ohi. Onneksi olen kuitenkin hyvä keksimään keittiöön kasautuville tomaattiröykkiöille monenlaista käyttöä!

Tomaatti-pestopizza on vanha suosikki, jota teen yleensä hyötykäyttääkseni avatun pestopurkin tai, kuten nyt, läjän kypsiä tomaatteja. Voisi sitä kai joskus tehdä ihan vain maun vuoksikin... Tämä sopii hyvin sormin syötäväksi, koska päällisiä on sen verran niukasti etteivät putoile syliin :-) . 

Pizzapohjan teen nykyään lähes aina hiivattomana versiona durumvehnäjauhoista. Tämä on paras löytämäni ohje (en muista mistä):
6 dl durumvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl vettä
Loraus oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sitten nesteet. Taikinaa ei tarvitse mitenkään erityisesti vaivata, kunhan sekoittaa tasaiseksi. Painele taikina uunipellille leivinpaperin päälle, tarvittaessa (luultavasti!) käytä apuna durumvehnäjauhoja. 

Tomaatti-pestopizzan päälliset kaikessa yksinkertaisuudessaan:
n. puoli purkkia vihreää pestoa
4 tomaattia
1 mozzarellapallukka
mustapippuria

Sivele pizzapohja maltillisesti pestolla, lado päälle viipaloidut tomaatit ja lopuksi mozzarella. Kruunaa parilla pippurimyllyn kierroksella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Menossa uuniin.
Menossa suuhun.
Yksinkertaista hyvää tämäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti