keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tomaatteja, nam!

Nyt on se aika vuodesta, kun on tankattava kotimaisia tomaatteja kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa muodoissa, niin kauan kun niitä järkevään hintaan saa.

Tässä yksi hyvin simppeli mutta varsin herkullinen tomaattiruoka:

Fetajuustolla täytetyt tomaatit

4 tomaattia
100 g fetajuustoa
Kourallinen tuoretta timjamia
Loraus oliiviöljyä
Mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Puolita tomaatit ja poista siemenet. Murenna kulhossa fetajuusto ja sekoita joukkoon hienonnettu timjami sekä mustapippurirouhetta. Täytä tomaatinpuolikkaat. Lado tomaatit oliiviöljyllä voideltuun astiaan ja pirskota öljyä myös niiden päälle. Anna paistua uunissa kaikessa rauhassa, puoli tuntia on hyvä mutta maku muuttuu intensiivisemmäksi pidemmällä paistoajalla. Tomaatit ovat hyviä hiukan haaleina, joko sellaisenaan tai isomman aterian lisukkeena.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti