sunnuntai 25. elokuuta 2013

Lehtikaalia kahdella tavalla

Mikäs tässä, ruokatrendien leppoisissa jälkimainingeissa keinahdellessa. Lehtikaalista puhuttu ympäri Blogistaniaa ainakin puoli vuotta, ja nyt sitä saa meidän lähikaupasta. Kannatti odottaa!

250 gramman puntista riitti useampaankin kokeiluun, joten päätin valmistaa sekä ns. sipsejä että salaattia. Valmistelut alkoivat lehtikaalin repimisellä sopiviksi suupaloiksi (ja isoimmat lehtiruodit pois), sitten seurasi palojen huuhtelu ja kuivaus.

Seuraavaksi laitoin sipsi- ja salaattikaalit omiin kulhoihinsa ja hieroin kumpaankin oman marinadinsa. Sipseihin tuli oliiviöljyä, hienoa merisuolaa ja chilijauhetta. Salaattiin oliiviöljyä, samaista suolaa sekä sitruunamehua.



Levitin sipsit ilmavasti pellille leivinpaperille ja paistoin kahdessa erässä, 175 astetta ja noin 10 minuuttia. Kaalin palojen on hyvä olla melko tasakokoisia, koska muuten pienimmät ehtivät palaa ennen kuin isoille tapahtuu mitään. Tavoitteena on reunoilta muttei kokonaan ruskettunut, rapea sipsulainen.

Jäähdyttelin sipsit lautasella, ja sitten söimme melkein kaikki yhdellä istumalla. Mystisen hyvää.



Salaattiin laitoin lehtikaalin kaveriksi pilkotun keltaisen paprikan, rouhittuja cashew-pähkinöitä, aamiaisesta jääneen keitetyn kananmunan ja purkillisen tonnikalaa. Eli tonnikalasalaattia, ruokaisaa ja luultavasti pitkään säilyvää sorttia, koska lehtikaali ei tuntunut kaikesta rutistelusta ja pyörittelystä olevan moksiskaan.

Kaiken kaikkiaan lehtikaali oli oikein mieluisa uusi tuttavuus, josta on varmasti moneksi. Tykkäsin sekä mausta, ulkonäöstä että jämäkästä olemuksesta. :-) Toivottavasti se pysyykin lähikaupan valikoimissa - ainakin satokausi kuulemma jatkuu pitkälle syksyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti