keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tunnustuksia sukkalaatikon ääreltä

Arkijärjen Jenni houkuttelee mukaan dokumentoituun tavaranvähennysprojektiin.
Minulla on oma jatkuvaluonteinen projektini, mutta ehkä tällaisesta haasteesta saisi siihen uutta potkua? En tiedä, erityisesti dokumentointiosuus arveluttaa. Tunsin itseni täydeksi idiootiksi kuvatessani sukkalaatikkoni sisältöä. (Jonkun toisen sukkakokoelmaa tuijottelisin luultavasti mitä suurimmalla mielenkiinnolla - ihan totta!) Joten nähtäväksi jää, saako tämä postaus ikinä jatko-osia. Mutta koska tänään sukkalaatikon äärellä viettämäni hetket olivat aika valaisevia, menköön nyt ainakin tämän kerran :).

Raivauskohteena olivat neljä elfa-tyyppistä lankakoria, jotka sisältävät alusvaatteita, sukkia, villasukkia ja sukkahousuja. Muistaakseni (ja laatikoissa vallitsevasta kohtuullisesta järjestyksestä päätellen) olen jo jossain vaiheessa syksyä käynyt läpi kaikki paitsi sukkahousulaatikon. Uuttakaan tavaraa ei juuri ole tullut hankittua, joten kuvittelin, ettei suuria määriä poistotavaraa enää löytyisi.

Sukkahousut ennen ja jälkeen.
Olin niin väärässä! Poistin noin neljänneksen lankakorien sisällöstä. Rikkinäisiä, pahasti nuhjaantuneita ja vääränkokoisia sukkahousuja, epäsopiviksi todettuja (ja siten käyttämättä jääneitä) alusvaatteita, seitinohuiksi kuluneita urheilusukkia...  Muutama artikkeli päätynee SPR:n Konttiin, ja kulahtaneet kangasnenäliinat voi käyttää kenkien plankkaamiseen. Suuri osa poistokamasta menee kuitenkin väistämättä roskiin. Nyyh.

Poistokasa.
Olin yllättynyt poistotavaran määrästä ja myös laadusta. Tiettyjen artikkelien kohdalla mietin, miksi ihmeessä en jo viime kerralla ollut laittanut niitä menemään... Lisäksi pohdin, miltä poistokasa olisi näyttänyt, jos olisin karsinut kaiken oikeasti tarpeettoman. Nythän jätin kaiken, mitä käytän edes joskus, ja sellaisiakin, joita en käytä mutta ehkä joskus voisin. Tästä on vielä piiitkä matka siihen, että omistaisi vain juuri riittävän määrän tarpeellisia asioita. Luultavasti niiden säilyttämiseen riittäisi hyvin yksi ainut lankakori.

4 kommenttia:

  1. Minun sukkalaatikkoni ei siedä päivänvaloa, mutta sieltä kyllä takuulla löytyy heitettävää, ainakin parittomien sukkien muodossa. Itselläni on periaate, että rikkinäisiä sukkisia en säilytä, en vaikka ne kuinka olisivat käyttökelpoisia talvisaappaiden alla... joudun tosin muistuttamaan itseäni tästä periaatteesta aika ajoin. Lisäksi kyllä parsin sukkiksia, siis sellaisia 100 denierin bambu-jutskia ainakin.

    Voihan sitä dokumentointia harrastaa ilman kuviakin! Mutta ajattelin juuri niin, että toisten rojuja lienee ihan mielenkiintoista ihmetellä :) joten jollain tasolla tulen itse niitä kuvia laittamaan, ainakin sellaisista neutraalimmista artikkeleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai kenenkään sukkalaatikot tuon kuvauksellisempia ole, vai onko? Sopii ilmoittautua... :)

      Nyt kun mainitsit, niin tajusin etten löytänyt tänään yhtään paritonta sukkaa! Niistä ilmeisesti ymmärsin sentään hankkiutua eroon jo viimeksi.

      Totta, että dokumentointia voisi harrastaa esim. listojen muodossa, mutta minä en ole yhtään listoja kirjoittavaa tyyppiä, kuvat ovat paljon helpompia. Ei kai nää sukkahousut mitään valtiosalaisuuksia kuitenkaan ole, ja kuvien katsominen vapaaehtoista. Vaikka hölmöltä tuntuukin. :)

      Poista
  2. Hei!

    Kiitos kuvasta, tällaiset ovat kannustavia! Hienoa, että laitoit esiin!

    Silloin tällöin käyn vastaavat korimme läpi, ja aina löytyy poistettavaa. En laita sukkia ja sukkiksia roskiin vaan vien käsityö- ja askartelumateriaaliksi, toisinaan työväenopistolle, toisinaan kierrätyskeskukseen.

    Facebookissa on myös Materiaalitori kierrättäjille -ryhmä, jossa voi ilmoittaa tarjonnastaan ja tarpeistaan, siellä on kyselty mm. sukkahousuja nukkemateriaaliksi.

    Mukavaa vuodenjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kannustuksesta! Ääni sukkapaljastelun puolesta, siis. :) Hienoja vinkkejä materiaalikierrätykseen, kiitos niistäkin! Ei mulle tullut mieleenikään, että joku kaipaisi rikkinäisiä sukkahousuja, luulin että kaikilla on niitä riittvästi omasta takaa... Täytyykin heti katsastaa tuo mainitsemasi Fb-ryhmä!

      Poista