sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sunnuntaipäivän luottopiirakka

Tämä ei kovin helpolla voi mennä pieleen.

Taatusti maukas feta-tonnikalapiirakka

Pohja:

50-100 g voita tai margariinia
purkki maitorahkaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
 vehnäjauhoja (muitakin voi laittaa sekaan)

Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää jauhoja sekä nostatusaineet näihin sekoitettuna, kunnes sinulla on kuohkea, kevyt taikina, joka osoittaa kulhon reunasta irtoamisen merkkejä. (En ole mitannut jauhomäärää, mutta vähän on parempi kuin paljon. Ei vaivata, vain sekoitetaan.) Painele taikina vuoan pohjalle ja levitä päälle:

Täytteet:

1 prk (chili-)tonnikalaa
200 g fetajuustoa murennettuna
1-2 tomaattia kuutioituna (vain kiinteät osat, ei siemeniä tai sisuksia)
(mustapippuria, chiliä)
hiukan tuoretta tai kuivattua rosmariinia hienonnettuna
munamaito, jossa 1 muna + n. 0,5 dl maitoa

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes on kypsää. Paistoaika riippuu mm. vuoan koosta ja täytteiden määrästä. Jos reunat uhkaavat ruskistua liikaa, peitä foliolla. Anna vetäytyä tovi ja tarjoile haalean lämpöisenä.

Chilitonnikala sopii tähän kuin nenä päähän, eikä se juuri kaipaa mausteita seurakseen. Eri merkkien versiot ovat hyvin eri vahvuisia, ei välttämättä kannata käyttää sitä kaikkein tulisinta (muistaakseni Pirkan oli ärtsyä). Paitsi jos nimenomaan haluaa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti