perjantai 8. huhtikuuta 2011

Tomaattinen kikhernekeitto

Palettilassa vallitsee sinänsä harvinainen talviväsymys. Kalenterin perusteella tähän aikaan vuodesta pitäisi lämmittävien talvikeittojen aikakauden olla tältä erää ohi, mutta lämpömittari ja ikkunanäkymät väittävät toista. Optimistisella hetkellä tätä voi pitää hyvänäkin asiana, tämä keitto esimerkiksi sattuu olemaan aika hyvää. (Totta kai, siinähän on kikherneitä!)

Tomaattinen kikhernekeitto
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl jeeraa
tilkka öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
2 prk tomaattisosetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 8 dl kypsiä kikherneitä
2 dl (ruoka-)kermaa
puntti persiljaa silputtuna

Kuori ja pilko sipulit ja kuullota niitä hetki kattilan pohjalla öljyssä mausteiden kanssa. Lisää tomaattimurska, suola ja sokeri, hauduta hetki. Lisää loput ainekset kermaa lukuunottamatta, säästä myös osa
persiljasilpusta. Keitä niin kauan kuin huvittaa (esim. 10 minuuttia). Lisää kerma, hauduta hetki. Koristele lopulla persiljalla. Syö ja unelmoi keväästä ja/tai muutosta johonkin lämpimään maahan.

Jos olet terveellisemmin orientoitunut, voi kerman ja suolan määrää vähentää reippaasti. Mikäli ulottuvillasi on sitruuna, mehua voisi puristaa joukkoon. Sen puute ei kuitenkaan ole näillä keleillä riittävä syy poistua kotoa, hyvää tulee ilmankin!

2 kommenttia:

  1. Pidän keitoista, niitä pitää tehdä vähintään kerran viikossa. Kikhernekeittoa olen tehnyt jossain vaiheessa. Tekemäsi keitto vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, keitot ovat hyviä ja käteviä - ei tarvitse käydä erikseen kaupassa! :-)

    VastaaPoista