torstai 21. huhtikuuta 2011

Salaattia nassuun

Olen ollut havaitsevinani, että ruokaisat salaatit ovat kokemassa jonkinlaisen uuden nousun eri medioiden ruokapalstoilla. Tuskin ne ihmisten ruokapöydistä ovat varsinaisesti missään vaiheessa kadonneetkaan, mutta kieltämättä kevät ja erityisesti kesä ovat salaattien sesonkiaikaa. Aurinkoiseen muttei kovin lämpimään kevätpäivään sopii salaatti, jossa osa aineksista on lämpimiä tai haaleita. Viimeisin salaatti syntyi Palettilassa sen jälkeen, kun tällainen kaunokainen oli huutanut nimeäni torin vihanneskojun tiskistä:

Nimeltään punainen salanova


Salaatin kaveriksi ostin kesäkurpitsan, munakoison, rasiallisen kirsikkatomaatteja ja kaksi pakettia halloumia. Näistä halloumi pääsi paistumaan pannulle kuutioina, muut ainekset päätyivät uuniin.

Aluksi halkaistut tomaatit 120 asteeseen suolan,
mustapippurin ja meiramin kera...
...sitten muiden kasvisten kimppuun.
Mihin juustohöylää ei voisi käyttää?


Kasvikset menossa uuniin. Kesäkurpitsaviipaleissa on
sitruunaa ja öljyä, munakoisoissa punaista pestoa.
Puhti pois 225-asteisen grillivastus-
käsittelyn jälkeen!


Lopuksi halloumit pannun kautta pöytään ja ainekset sekaisin lautaselle. Kastikkeen virkaa toimitti mainio mansikkavinegrette.

Toim.huom. Tomaatit olisi (lähinnnä esteettisistä syistä) kannattanut ottaa
uunista jo siinä vaiheessa kun muiden kasvisten paahtaminen alkoi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti