maanantai 10. tammikuuta 2011

Tracy Chapman: Debut Album

Tracy Chapmanin Debut Album (1988) taitaa olla ensimmäinen omilla rahoilla ostamani levy. En enää muista, mikä prosessi johti juuri tähän valintaan, mutta harvinaisen onnellisesti siinä kävi. Nyt 20 vuotta myöhemmin olen edelleen sitä mieltä, että levyllä ei ole yhtään huonoa kappaletta. Chapmanin (silloin 24-vuotias) ääni on syvä ja sielukas, kappaleet hyvin yksinkertaisesti sovitettu laulun ja kitaran varaan. Biisit ovat folkille tyypillisesti kantaaottavia, synkähköjä ja, no, valittavia, mutta niissä on joku sellainen svengi ja voima etteivät ne kuulosta korvissani valitusvirsiltä kuten monet tämän genren edustajat (anteeksi vaan Bob Dylan & co.).

Tältä(kin) levyltä on mahdoton valita parasta kappaletta. Laadukkaita live-esityksiä ei oikein löydy juutuubistakaan, mutta niiden harvojen perusteella voi todeta, että laulu kuulostaa livenä tasan yhtä hyvältä kuin levyllä.

Fast car


Mountains o' things



Ja vaikkei tämä olekaan omia lemppareitani, niin käytän nyt tämän tilaisuuden oikaistakseni mahdollisen harhaluulon: Baby Can I hold You Tonight  ei suinkaan ole Boyzonen biisi vaan Tracy Chapmanin, enkä keksi yhtään syytä, miksi poikabändin piti tehdä siitä uusi, huonompi versio. Kuunnelkaa vaikka:  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti