keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Oranssit keitokset 1: bataatti-savujuustokeitto

Oranssi on talvisissa lempikeitoissani melkoisen vallitseva väri: linssi-, bataatti- ja porkkanakeitot noin muutaman mainitakseni. Seuraava, äärimmäisen vaivaton ohje syntyi yrityksestä apinoida turkulaisen Blanko-ravintolan listalta aikanaan löytynyttä samannimistä ihanuutta. Autenttisuudesta en tiedä, mutta lopputulos oli kyllä hämmentävän maukas (hämmentävää se on siksi, että eihän tässä ole edes mausteita). Suolaista ja makeaa.

Bataatti-savujuustokeitto

n. 1 l vahvanpuoleista kasvislientä (esim. 2 kuutiota + 1 l vettä)
2 bataattia
2 isoa porkkanaa
n. 200 g savusulatejuustoa

Kuori ja paloittele juurekset, keitä kypsäksi kasvisliemessä. Loppuvaiheessa sulata joukkoon pilkottu juusto. Lopuksi soseuta vaikka sauvasekoittimella. Voilá!


Kasvisliemen olisi hyvä olla suolatonta, koska savusulatejuustossa on suolaa riittämiin. Itse olen käyttänyt epäisänmaallisesti paikallisesta marketista löytyvää etelänaapurin suitsujuustoa, kotimaistakin lienee tarjolla. 


Naurettavan helppoa, hirmu hyvää ja tietysti kauniin oranssia... onko tässä jo huijauksen makua? :-)

EDIT: tein tätä taas itsekin yhtenä päivänä ja kunnon bloggarin tavoin halusin tietysti ottaa kuvan. Kuinka vaikeaa keittokulhon kuvaaminen voi olla? Vastaus: erittäin. Tämä on paras otos, vaikka sitä voi olla vähän vaikea uskoa kuvan perusteella... Pahoittelen mahdollista silmäsärkyä. (Tämä on muuten toisen päivän otos, jolloin keitto alkoi nestehukassaan näyttää enemmän soseelta kuin sosekeitolta. Nesteys voisi olla paikallaan: vettä, maitoa, jugurttia, kermaa tms.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti