keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Mansikkapaikan kissat

Nämä söpöt kissat eivät aivan edusta sitä tyylisuuntaa, joka oli mielessäni kun listasin mielleyhtymiäni oranssista ja 70-luvun kankaista... mutta toki nämäkin värityksensä ja söpöytensä ansiosta ansaitsevat hetkensä julkisuudessa!

Kissat ovat kotoisin muinaisesta Mansikkapaikasta, josta sai ostaa käsinpainettuja  kankaita sekä niistä valmistettuja pyyhkeitä, patalappuja, liinavaatteita ym. Pikkuinen liike/työhuone sijaitsi Turun Piispankadulla keltaisessa puutalossa. Erityisellä lämmöllä muistan erästä jouluaatonaattoa, kun itseäni kiroten marssin kohti kuolem keskustan viime hetken paniikkiruuhkaa, satuin muistamaan Mansikkapaikan ja aah! tein kaikki puuttuvat ostokseni ainoana asiakkaana kynttilänvalossa, lahjat pakattiin kauniisti ja puolen tunnin kuluttua liikkeestä lähti varsin seesteinen nuori nainen kotia kohti. Varsinainen joulun ihme! :-)

Mansikkapaikka katosi jo aikaa sitten (miksi ja mihin?!), mutta naapurissa sijaitseva samanniminen kahvila on sentään tallella. Omistaja on vaihtunut monta kertaa, pitäisikin käydä nuuskimassa nykyistä tunnelmaa... nettisivut ainakin lupailevat, että kodikas ahtaus, pressopannut ja muhkeat täytekakut olisivat tallella.

2 kommenttia:

  1. Hassua, opiskeluaikoina tuli jatkuvasti kuljettua Mansikkapaikan ohi, mutta en ikinä piipahtanut sisälle. Todella söpöt kissat.

    VastaaPoista
  2. Eivätkö olekin! Kolmas kissa jäi pois kuvasta, mutta yhtä söpö sekin on...

    Luin muuten just viisi minuuttia sitten blogiaiheisen tekstisi TS:stä, hyvin ja tiiviisti sait asioita oikaistua sen alkuperäisen tyhmäleen jäljiltä!

    Suurkiitos ekasta kommentista, olin hyvin iloisesti yllättynyt kun tää on vielä ihan "salainen" projekti :-)

    VastaaPoista