keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Lisää oranssia makeaa: porkkanakakku

Porkkanakakku on mielestäni hyvin talvinen asia. Piparkakkuisilla mausteilla lienee osuutta asiaan. Tämä(kin) resepti on yltiöhelppo toteutettava, mitään ei tarvitse edes vatkata tai vaahdottaa! Mausteinen kun on, kakku paranee vanhetessaan vaikkei se pahaa ole uunituoreenakaan :-). Suosittelen kuitenkin säästämään suurimman osan seuraavaan päivään...

Porkkanakakku 

3-4 raastettua porkkanaa
2,5 dl sokeria (puolet ruskeaa)
2,5 dl maustamatonta jugurttia
1 dl öljyä
2 kananmunaa 
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
50 g mantelirouhetta
1 tl kanelia, kardemummaa ja inkivääriä (kutakin)
1/4 tl suolaa ja muskottipähkinää (kumpaakin)

Kuorrutus:
3 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria 

Koristeeksi: mantelirouhetta 

Sekoita kuivat aineet yhdessä kulhossa, kosteat toisessa. Yhdistä puuromaiseksi seokseksi. Paista uunissa 180 asteessa n. 30 min (tai kauemmin, riippuu uunista ja vuoan muodosta). Valmista kuorrutus: notkista tuorejuusto sitruuna- tai appelsiinimehulla ja lisää vähitellen tomusokeria kunnes makeus & koostumus ovat mielestäsi kohdillaan. Levitä kuorrutus vasta vähän jäähtyneelle kakulle - kuumana kakku imaisee sen sisäänsä ja lopputulos ei ole kovin esteettinen. Koristele mantelirouheella tai jollain muulla mukavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti